Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φορητές Βιομηχανικές Ράμπες KLB Ramp Case Study : Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς

Το Λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής και αποτελεί το φυσικό λιμάνι της Αθήνας και την κύρια εμπορευματική πύλη της Ελλάδας.

Η βασική αποστολή της ΟΛΠ Α.Ε. είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ποιοτικών λιμενικών υπηρεσιών, με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο.

To κοινωνικό – οικονομικό αποτύπωμα της ΟΛΠ Α.Ε. εκτιμάται σε 0.76% του ΑΕΠ (2020).

Η ΟΛΠ Α.Ε. είναι εισηγμένη Εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 2003. Συμπεριλαμβάνεται επίσης στον δείκτη FTSE/ Athens Large Cap όπου συμμετέχουν οι μεγαλύτερες, από άποψη κεφαλαιοποίησης, εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες.

Για τις ανάγκες της φορτοεκφόρτωσης προϊόντων και υλικών σε εμπορευματοκιβώτια (containers)  με τη χρήση περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) στο τμήμα κρουαζιέρας, ο ΟΛΠ χρειαζόταν μια ράμπα η οποία να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις:

  • Φορητότητα, λόγω του μεγέθους της αποβάθρας
  • Αντοχή, λόγω των συνθηκών εργασίας (εξωτερικός χώρος, καιρικές συνθήκες)

Ο ΟΛΠ, επιπλέον, χρειαζόταν μια ράμπα με εξαιρετική πρόσφυση λόγω του υγρού περιβάλλοντος εργασίας (δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα) αλλά και με την κατάλληλη προστασία έναντι σκουριάς.

Η KLB Group πρότεινε τις δικής της κατασκευής κινητές ράμπες φορτοεκφόρτωσης οι οποίες, πιστοποιημένες με CE, προσφέρουν εύκολη μετακίνησή τους όπου υπάρχει ανάγκη φορτοεκφόρτωσης, δάπεδο το οποίο δεν συγκρατεί νερό, χιόνι λάσπες κ.α. κάνοντας πιο ασφαλή τη χρήση περονοφόρου ενώ παράλληλα, η στιβαρή τους κατασκευή αποτελεί εγγύηση για τη μακροζωία τους. Επιπρόσθετα η ράμπα της KLB Group δέχθηκε ειδική επεξεργασία έναντι οξείδωσης λόγω του έντονα διαβρωτικού περιβάλλοντος (ακριβώς δίπλα στη θάλασσα) με κατάλληλο αστάρι και ειδική βαφή. Για τις ειδικές ανάγκες του ΟΛΠ τοποθετήθηκε σύστημα ρυμούλκησης για εύκολή και γρήγορη μεταφορά της ράμπας κατά μήκος της αποβάθρας.

Η KLB Group προσέφερε και υποστηρίζει την βέλτιστη δυνατή λύση για τις συγκεκριμένες ανάγκες του ΟΛΠ. Η λύση αυτή εξασφαλίζει προστασία, ασφάλεια και  προοπτική ορθής λειτουργίας σε μεγάλο βάθος χρόνου λόγω της ποιότητας κατασκευής των κινητών ραμπών της  αλλά και της υποστήριξης της KLB Group.